JÄÄKIEKKO

Lätkässä kiekkoon! Matkalla huipulle.

Kainuun jääkiekon veturina on jo pitkään porskuttanut Kajaanin Hokin mestisjoukkue. Kajaanin Hokki tekee muiden maakunnan jääkiekkoseurojen kanssa hyvää ja tuloksellista yhteistyötä. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian tavoitteena on rakentaa pelaajapolku omista seurajoukkueistaan Mestikseen, SM-liigaan aina jopa NHL:ään saakka. Tästä hyvinä esimerkkeinä toimivat muun muassa Kuhmon Kivan kasvatti Janne Pesonen ja Kajaanin Hokista KHL-kiekkoon ponnistanut Joonas Kemppainen. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian harjoitusryhmät toimivat Kajaanissa. Yläkoululaiset, toisen- ja korkea-asteen opiskelijat sekä Kainuun prikaatin varusmiehet muodostavat omat valmennusryhmänsä.

Oppilaitokset: Kajaanin lukio, Kainuun ammattiopisto, Kainuun prikaati, Kajaanin yläkoulut
Harjoituspaikat: Kajaanin jäähallit
Vastuuseurat: Kajaanin Junnu Hokki 68 ry. (2. aste ja yläkouluakatemia), Hokki Kainuu Oy (3. aste KaiPr ja KAMK)
Yhteistyöseurat: Sotkamon Kiekko, Kuhmon Kiva Ht, Sups Suomussalmi
Valmentajan yhteystiedot:
Kimmo Happo (2. aste), puh. 044 597 2346, valmennuspaallikko@junnuhokki.fi                                                                                                                                                                                Jukka Niiranen (3. aste, Kainuun Prikaati, KAMK), puh. 044 053 5601, jukka.niiranen@poropetteri.fi
Lisätietoja seuran nettisivuilta

Kimmo Happo, akatemiavalmentaja yhteystiedot

JALKAPALLO

Pelaaminen on ilomme ja harjoittelu Intohimomme!

Kajaanin urheilukampuksessa voit harjoitella ja pelata tavoitteellisesti jalkapalloa! Valmennus on kokonaisvaltaista ottaen huomioon lajitekniikat, taktiikat, voima- ja muun tukiharjoittelun, harjoituskuormituksen hallinnan sekä yksilöllisten ominaisuuksien kehittämisen. Loistavat harjoitteluolosuhteet takaavat hyvät harjoittelumahdollisuudet läpi vuoden. Teemme yhteistyötä valmennusopinnoissa Palloliiton ja Kajaanin ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajaopiskelijoiden kanssa.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa toteutettavaan liikunnanohjaajatutkintoon on mahdollista integroida Palloliiton valmentajakoulutuksia. Integroiminen tapahtuu esimerkiksi vapaasti valittavien opintojen kautta. Integroiminen on mahdollista futisvalmentajan startista aina UEFA B:lle asti. Lisäksi tutkintoon liittyviä kehittämistehtäviä, harjoitteluja ja opinnäytetyötä on mahdollista suunnata jalkapalloon esimerkiksi lähialueen seurojen tai Palloliiton kautta.

Oppilaitokset: Lehtikankaan koulu, Lyseo ja Keskuskoulu (yläkoulut), Kajaanin lukio ja Kainuun ammattiopisto, Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Kainuun prikaati
Harjoituspaikat: Kajaanin liikuntapuisto, Kajaanin Pallohalli, Kaukavesi
Vastuuseura: Kajaanin Haka
Valmentajan yhteystiedot: Karri Hentilä, puh. 040 534 3049, karri.hentilä@papas.fi
Lisätietoja seuran nettisivuilta

 

Karri Hentilä, akatemiavalmentaja, valmentajien yhteystiedot

Luis Figueiredo

Luis Figueiredo, akatemiavalmentaja, valmentajien yhteystiedot

SALIBANDY

Kesytä pallo ja veivaa tiesi tähtiin!

Salibandy kasvaa lajina vuosi vuodelta ja se on ollut Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian lajina syksystä 2010 lähtien. Kainuun lippulaivana valtakunnan salibandykaukaloissa purjehtii Papas ry, jonka naisten edustusjoukkue pelaa 1. divisioonassa, ja miesten edustusjoukkue 2. divisioonassa. Urheiluakatemian kaksi erillistä valmennusryhmää koostuvat toisen- ja korkea-asteen opiskelijoista sekä Kainuun prikaatin varusmiehistä.

Oppilaitokset: Kajaanin lukio, Kainuun ammattiopisto, Kajaanin ammattikorkeakoulu, Kainuun prikaati
Harjoituspaikat: Kajaanihalli
Vastuuseura: Papas ry
Valmentajan yhteystiedot: Petri Eskelinen petri.eskelinen@gmail.com

Lisätietoja seuran nettisivuilta

 

Petri Eskelinen, akatemiavalmentaja, valmentajien yhteystiedot

TANSSI

Tanssista ammatti tai elinikäinen harrastus!

Tanssin suosio kasvaa ja se on uusin tulokas Kajaanin urheilukampuksessa. Akatemiassa mahdollistetaan tanssijoille toisen asteen opiskelun ja tanssitaiteen yhdistäminen. Akatemian opetustoiminta on tasolta toiselle etenevää ja tanssitaiteen perusopetuksen opetussuunnitelmaan pohjautuvaa. Toimintaa ohjaa muiden koulutusasteiden tapaan Opetushallituksen asettamat opetussuunnitelman perusteet. Akatemiaopetus kehittää tanssille ominaista osaamista ja antaa valmiuksia hakeutua tanssin ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Oppilaitokset: Kajaanin lukio, Kainuun ammattiopisto
Harjoituspaikat: Kajaani Dancen tansisali, Kauppakatu 23, Kajaani
Opetuksen järjestäjä: Kajaani Dancen tanssikoulu –taiteen perusopetuksen oppilaitos
Yhteystiedot: Minna Palokangas, puh. 044 587 4765, dancekajaani@gmail.com
Lisätietoja tanssikoulun nettisivuilta

 

Minna Palokangas,Tanssikoulun rehtori ja akatemian tanssiopetuksesta vastaava yhteystiedot

VOIMISTELU/KILPA-AEROBIC, NAISTEN TELINEVOIMISTELU

Voimaa, liikkuvuutta ja huikeaa vartalon hallintaa hymyssä suin!

Nuori ja aktiivinen voimisteluseura on noussut nopeasti kilpa-aerobicin kainuulaisilta kisaparketeilta Suomen kartalle. Seuraan on saavutettu viimeisten vuosien aikana useita SM-mitaleita. KajaGymin urheilijoita kuuluu Suomen Voimisteluliiton valmennus- ja maajoukkuerinkeihin, ja ryhmien vastuuvalmentajana toimii seuran oma akatemiavalmentaja Kati Säkkinen.

Urheiluakatemiatoiminta tuo mahdollisuuden oman urheilijan polun rakentamisessa sekä kaksoisuran toteuttamisessa kilpa-aerobicissa sekä naisten telinevoimistelussa. Akatemiavalmennus sisältää lajiharjoittelun lisäksi fysiikka- ja oheisharjoittelua sekä huoltavaa treeniä. KajaGym liikuttaa liki 500 lasta ja nuorta Kajaanissa, Paltamossa ja Sotkamossa. Seurassa pääsee harrastamaan monipuolisesti eri voimistelun lajeja mm. voimistelukouluissa, telinevoimistelussa ja kilpa-aerobicissa.

Oppilaitokset: Kajaanin lukio, Kainuun ammattiopisto, Kajaanin ammattikorkeakoulu
Harjoituspaikat: Kajaani Gymnasticsin sali (kilpa-aerobicin parketti), Kajaanihallin telinevoimistelutila
Vastuuseura: Kajaani Gymnastics ry
Valmentajien yhteystiedot:
Kati Säkkinen, puh. 044 244 0910, kati.kajagym@gmail.com
Lisätietoja seuran nettisivuilta

 

Kati Säkkinen, akatemiavalmentaja yhteystiedot

YLEISURHEILU

Yleisurheilu on ollut Kajaanissa akatemialajina vuodesta 2015 alkaen. Tavoitteellinen yleisurheilun lajiharjoittelu yhdistettynä opiskeluun on mahdollista Kajaanin lukiossa ja Kainuun ammattiopistossa. Urheiluakatemiavalmennus toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleville urheilijoille kattaa päivittäisvalmennusta kuusi tuntia viikossa opintoihin sovitettuna. Valmennus on kokonaisvaltaista valmennusta huomioiden lajitekniikat, voima- ja muun tukiharjoittelun, harjoituskuormituksen hallinnan ja yksilöllisten ominaisuuksien kehittämisen.

Oppilaitokset: Kajaanin lukio, Kainuun ammattiopisto
Harjoituspaikat: Kajaanihalli, Vimpelinlaakson urheilukeskus
Vastuuseura: Kajaanin Kipinä ry
Valmentajan yhteystiedot: Roope Haapakangas p. 040 509 8618 roope.haapakangas@hotmail.com

Lisätietoja seuran nettisivuilta

Roope Haapakangas, akatemiavalmentaja, valmentajien yhteystiedot

LEHTIKANKAAN YLÄKOULUN LIIKUNTAPAINOTTEINEN LUOKKA

Liikuntapainotteisten luokkien tarkoitus on antaa lahjakkaille ja liikunnasta innostuneille oppilaille tavallista monipuolisempaa ja tehostettua liikunnan opetusta. Liikuntapainotteisella luokalla ovat samat oppiaineet kuin muillakin luokilla, ja oppilaat valitsevat valinnaisaineikseen liikunnan. Oppilaat valitaan liikuntapainotteisille luokille Olympiakomitean hyväksymän valtakunnallisen soveltuvuuskokeen perusteella. Luokalle valitaan vuosittain 20-22 oppilasta. Liikuntapainotteiset luokat toimivat Lehtikankaan koulun yläkoulussa (7.-9-luokat).

Liikuntatuntien määrä liikuntapainotteisella luokalla:
7. luokalla yhteensä 4 tuntia viikossa
8. luokalla yhteensä 6-7 tuntia viikossa
9. luokalla yhteensä 6 tuntia viikossa

Yhteystiedot:

Vs. Rehtori Liisa Halonen

044 710 0143

liisa.halonen@edukajaani.fi

Lisätietoja Lehtikankaan koulun sivuilta

 

Tietosuojaseloste

Käyttöehdot

Kauppa

©Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia | Powered by Kaswe