YLÄKOULU

KASVA URHEILIJAKSI -LEIRIT

Tule mukaan ottamaan ensiaskeleet urheilijan polulle!

Kenelle
5.–7.-luokkalaisille urheileville lapsille ja nuorille

Tavoite

Urheilua ja akatemiatoimintaa
Leireillä opitaan kilpaurheilijamaista harjoittelua ja tuetaan lapsen ja nuoren kehittymistä urheilijan polulla. Leirien ohjelmassa on monipuolista valmennusta eri lajien aktiivisille harrastajille. Leirien ohjelmat ja teemat mukailevat Olympiakomitean Kasva Urheilijaksi -yleisvalmennuksen vuosikelloa. Leireillä tehdään Kasva Urheilijaksi -testejä sekä valmistaudutaan liikuntaluokan soveltuvuuskokeeseen.
Akatemiatoiminta

Akatemiatoiminnan mukaisesti leireillä yhdistetään urheilu ja koulunkäynti. Koulut saavat järjestäjän toimesta infoa leireistä. Lapsen huoltaja toimittaa koululle poissaoloanomuksen sekä opiskelusuunnitelman, jotka otetaan leirille mukaan.

Järjestäjät

Leirit järjestää Kainuun Liikunta yhdessä Kajaanin Ammattikorkeakoulun kanssa. Kajaanin Ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajaopiskelijat vastaavat leirien ohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta opettajien ja Kainuun Liikunnan ohjauksessa.

Ilmoittautuminen

Lisätietoja Kasva Urheilijaksi -leireistä Kasva Urheilijaksi-leirit

Veera Valtanen
Asiantuntija, urheiluseuratoiminta ja kilpaurheilu
044 358 9556
etunimi.sukunimi@kainuunliikunta.fi

 

LEHTIKANKAAN KOULU

Lehtikankaan koulussa on perusopetuksen vuosiluokat 1–9. Lehtikankaan koulu sijaitsee Kajaanissa Lehtikankaan kaupunginosassa, noin kahden kilometrin päässä keskustasta. Lehtikankaan koulussa on 720 oppilasta ja 62 opettajaa. Lehtikankaan koulussa on laaja valinnaisainetarjonta ja kiinteä lukujärjestys. Lehtikankaan peruskoulussa toimivat liikuntaluokat yläkoulussa (7-9.luokat), johon hakemiseen löytyvät ohjeet löydät koulun sivuilta.

HAKU LEHTIKANKAAN LIIKUNTAPAINOTTEISELLE LUOKALLE

Haku liikuntapainotteiselle luokalle tapahtuu tammikuussa, hakemus täytetään ja palautetaan Wilman kautta. Soveltuvuuskoe järjestetään tammikuun kuluessa, soveltuvuuskokeen kesto on noin 4 tuntia ja mukaan tarvitset sisäpelikengät, pientä syömistä ja juomista. Soveltuvuuskokeeseen ei saa osallistua sairaana. Lisätietoa ja ohjeita soveltuvuuskokeeseen valmistautumisesta löydät täältä. Lisäksi Kainuun Liikunnan järjestämillä Kasva urheilijaksi-leireillä käydään yhdessä soveltuvuuskokeen eri osioita lävitse.
Pääsykokeiden kaikkien testiosioiden pisteet lasketaan yhteen loppupistemääräksi. Mikäli hakija sairauden vuoksi ei voi osallistua pääsykokeisiin, tulee sairaudesta toimittaa varsinaiseen testitilaisuuteen terveydenhuoltoalan ammattilaisen todistus. Oppilaat saavat tiedotn valinnasta liikuntapainotteiselle luokalle helmikuun aikana.

Lisätietoja liikuntapainotteisen luokan toiminnasta antaa Rehtori Kalle Komulainen p. 044 7100 142  kalle.komulainen@edukajaani.fi tai lehtori Erkki Välikangas, 044 7100564

Yhteystiedot:

Lehtikankaan koulu
Rinnekatu 2 A, 87500 Kajaani
Kalle Komulainen
Rehtori
Puh. 044 710 0142
kalle.komulainen@edukajaani.fi

 

Lehtikankaan koulu

YLÄKOULULEIRITYS

Nyt sinulla nuori urheilija on mahdollisuus osallistua leireille ilman, että tarvitsee olla poissa koulusta. Tältä sivulta löydät tarvittavat tiedot yläkoululeiritykseen hakemisesta.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia järjestää yläkoululeiritystä siten, että urheilija majoittuu ja tekee harjoitukset Vuokatin Urheiluopistolla sekä tekee iltapäivällä koulutehtäviään Urheiluopistolla opetuksesta vastaavan johdolla. Leirejä on vuoden mittaan yhteensä 3-5, joista osa voi olla kesällä (lumilajit) ja pääosa kouluvuoden aikana. Leirit ovat kestoltaan kuuden vuorokauden mittaisia. Ne alkavat sunnuntaina ja päättyvät lauantaina. Rukan alppikoulu on osa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian verkostoa. Rukan yläkoululeirityksiin pääset tutustumaan tästä. Kaikki hakulomakkeet löytyvät sivun alaosasta. Lisätietoja yläkoululeirityksestä pääset lukemaan Vuokatin sivuilta.

TOINEN ASTE

HAKEMINEN 2. ASTEEN OPPILAITOKSIIN KAJAANISSA

Toisen asteen urheiluoppilaitoksiin haetaan kevään yhteishaussa. Yhteishaku on helmi-maaliskuussa ja haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Myös tarkemmat hakuohjeet löytyvät sivustolta. Huomioithan, että ammatillisiin oppilaitoksiin on jatkuva haku- eli opiskelupaikkaa voi hakea myös yhteishaun ulkopuolella. Lisätietoja täältä.

KAJAANIN LUKIO

 • Hakeminen Kajaanin lukioon tapahtuu yhteishaun kautta opintopolku.fi-sivuston kautta.
 • Urheiluakatemiaan pyrkivän hakijan on täytettävä sähköinen urheilijatietolomake 2.aste.
 • Hakijoille järjestetään pääsykokeet huhti-toukokuun aikana.
 • Voit hakea akatemiaan myös sen jälkeen kun olet jo saanut ja vastaanottanut opiskelupaikan tai kesken lukukauden täyttämällä urheilijatietolomakkeen.Lajit: jääkiekko, jalkapallo, salibandy, kilpa-aerobic, voimistelu ja tanssi
 
LUKIO, SUORITUSMERKINNÄT/ARVIOINNIT
 

Akatemiaopiskeijat saavat yhdeksän (9) soveltavaa liikunnan kurssia. Yksi kurssi on 38 h (38 x 45 min tuntia). Akatemiaopiskelijat saavat valinnaisista liikunnan kursseistaan suoritusmerkinnän S suoritettu. Akatemiaopiskelijat saavat ensimmäisenä vuonna neljä (4), toisena vuotena neljä (4) ja kolmantena vuonna yhden (1) valinnaista liikunnan kurssia akatemiavalmennuksesta.
Urheilijat ovat mukana samoissa valmennusryhmissä Kainuun ammattiopiston urheilijoiden kanssa.

Lisätietoja löydät täältä

KAINUUN AMMATTIOPISTO

 • Hakeminen Kainuun ammattiopistoon valitsemallesi koulutusalalle tapahtuu yhteishaun kautta osoitteessa opintopolku.fi. Urheiluakatemiaan pyrkivän hakijan on täytettävä sähköinen urheilijatietolomake 2.aste.
 • Hakijoille järjestetään pääsykokeet huhti-toukokuun aikana.
 • Urheiluakatemiaan voi hakea myös yhteishaku aikojen ulkopuolella, jatkuvassa haussa. Prosessi lähtee urheilijatietolomakkeen täyttämisellä.

 

KAO, SUORITUSMERKINNÄT/ARVIOINNIT

Urheiluakatemialaiset saavat KAO:ssa kutakin lukiojaksoa kohden 1 osp:n.
Nämä sijoittuvat valinnaisiin yhteisiin opintoihin otsikon Urheiluakatemiatoiminta, valinnainen (1–9 osp) alle.
Arviointiasteikko on kaikilla opiskelijoilla 1-5
Kainuun ammattiopiston Kajaanin opiskelijat harjoittelevat samoissa lajiryhmissä ja samoilla suorituspaikoilla Kajaanin lukion opiskelijoiden kanssa. Valmennusta on lukujärjestyksessä tavallisesti kuusi viikkotuntia.
Lajit
Kajaani: jalkapallo, jääkiekko, salibandy, kilpa-aerobic/voimistelu/naisten telinevoimistelu, tanssi ja yleisurheilu
Kuusamo: alppihiihto ja freestyle
Lisätietoja: KAO:n nettisivut
Opiskelupaikan saatuaan urheilija rakentaa yhdessä kyseisen oppilaitoksen edustajan kanssa henkilökohtaisen opintosuunnitelman ja neuvottelee muista mahdollisista joustotarpeista.
 

Akatemiavalmennuksesta vapaat jaksot (KAO ja Kajaanin lukio):

 • Jalkapallo 2. jakso vapaa
 • Kilpa-aerobic/naisten telinevoimistelu 3. jakso vapaa
 • Tanssi 3. jakso vapaa
 • Salibandy 5. jakso vapaa
 • Jääkiekko 5. jakso vapaa
 
Harjoitusajat:
 • Maanantaina klo 8.00-10.45
 • Tiistaina klo 13.00-15.45
 • Torstaina klo 8.00-10.45
Kaikkien 2. asteen akatemiaopiskelijoiden harjoitusajat ovat pääsääntöisesti yllämainitut. Lajikohtaisista muutoksista ilmoitetaan erikseen.

VARUSMIES

KAINUUN PRIKAATI

Hae urheilijaksi Kainuun prikaatiin! Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian Kainuun prikaatin valmennusryhmiin haetaan erillisellä hakulomakkeella. Akatemiaurheilijaksi hyväksytään pääsykokeiden perusteella tavoitteellinen ja motivoitunut urheilija, joka tähtää kansalliselle tai kansainväliselle huipulle. Tammikuussa palvelukseen astuvat lähettävät hakulomakkeen 15.12 mennessä. ja heinäkuussa palvelukseen astuvat 15.6. mennessä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattorille Vesa Mäkipäälle. Urheilukoulutoiminnan lumilajeihin haetaan puolestaan erikoisjoukkohaun kautta 31.8. mennessä.

Hakupäivämäärät joka vuosi:
Urheiluakatemian valmennusryhmiin:
Tammikuun saapumiserään 15.12. mennessä
Heinäkuun saapumiserään 15.6. mennessä
Urheilukoulutoiminnan lumilajeihin 31.8. mennessä

Lomakkeet:
Hakulomake urheiluakatemian valmennusryhmiin
Hakulomake urheilukoulutoiminnan lumilajeihin

Lisätietoa:
Urheilukoulusta
Urheilijana Kainuun prikaatissa

Yhteystiedot:
Liikuntakasvatusupseeri, yliluutnantti Ville Kotikumpu ville.kotikumpu@mil.fi, puh. 0299 451 136
Huippu-urheilukoordinaattori, Vesa Mäkipää, vesa.makipaa@vrua.fi, puh. 045 113 3008

KORKEA-ASTE

HAKU KORKEA-ASTEELLE AKATEMIAVALMENNUKSEEN KAJAANISSA

Haku on tarkoitettu tavoitteellisesti harjoitteleville urheilijoille: ammattiurheilijoille, urheilun ja opiskelun tai työn ja urheilun yhdistäville urheilijoille.
Kajaanissa voit yhdistää tavoitteellisen lajiharjoittelun sekä korkea-asteen opinnot Kajaanin ammattikorkeakoulussa. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa 5-15 opintopisteen kokonaisuus urheiluakatemiaopintoja koulutusalasta riippuen. Urheiluakatemiaopintoja voi suorittaa: liiketalouden, liikunnan, matkailun, sairaan- ja terveydenhuollon, kone- ja rakennustekniikan ja tietojen käsittelyn osaamisaloilla.

Urheiluakatemiaopintojen yhteyshenkilö KAMKssa Kari Partanen kari.partanen@kamk.fi p. 044 710 1031
Lisätietoja korkea-asteen akatemiavalmennukseen hakemisesta ja yhteistyöstä lajivalmennusta järjestäviin seuroihin Veera Valtaselta veera.valtanen@kainuunliikunta.fi

HAKUPROSESSI

1. Urheilija hakeutuu haluamaansa oppilaitokseen opintopolku-sivuston kautta.
2. Opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen urheilija hakeutuu Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan täyttämällä oheisen hakulomakkeen. Mikäli opiskelijalla on jo opiskelupaikka, akatemiaan haetaan jatkuvan haun kautta täyttämällä oheinen lomake.
3. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia/Kajaanin urheilukampus päättää hyväksytyistä ja toimittaa listan valmennettavista oppilaitokseen.
4. Urheilija ottaa yhteyttä oman alansa opoon ja sopii urheiluakatemiaopintojen tekemisestä
• Urheilija saa koulun toimesta ohjeistuksen opintojen suorittamisesta sekä raportoinnista
• Urheilija käy oman valmentajansa kanssa aloitus- ja päätös keskustelun KAMK urheiluakatemiaopinnoista
• Akatemiavalmentaja kuittaa suoritetut urheiluakatemiaopinnot akatemian yhdyshenkilölle (Kajaanin urheilukampuksen yhdyshenkilö Veera Valtanen), joka ilmoittaa oppilaitokselle opintojen suorittamisesta
5. Oppilaitoksen yhteyshenkilö merkitsee opintorekisteriin hyväksiluetut opinnot

VALINTAKRITEERIT KORKEA-ASTEELLE

Yksilölajit: SM-kilpatason urheilija
Joukkuelajit: Divari- tai juniori SM-tason urheilija
Valinnat tekee Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori yhteistyössä valmennuksen kanssa

Tietosuojaseloste

Käyttöehdot

Kauppa

©Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia | Powered by Kaswe